Construim o Europă puternică și unită, fidelă valorilor sale.

Prin toate acțiunile sale, Uniunea Internațională Paneuropeană contribuie activ și permanent la promovarea păcii, libertăților indivizilor și dezvoltarea unei democrații puternice în rândul statelor membre UE. 


International Conference “TOWARDS A STRONGER AND SAFER EUROPE:
PANEUROPEAN VIEW OVER EU & SCHENGEN ENLARGEMENT”

Bucharest,
9 March 2024
Main topics:

•Schengen enlargement versus EU Treaties

•Achieving the full potential of the internal market by eliminating fragmentation and artificial barriers

•EU enlargement and future architecture of Europe

100 Years of Paneuropean Elites
Documented Role of Romanians in the Creation of the European Union

Bucharest,
8 March 2024
Exhibition and Workshop: 100 Years of Paneuropean Elites – Documented Role of Romanians in the Creation of the European Union

Concursul de eseuri cu tema “100 de ani de la fondarea Uniunii Internaționale Paneuropene – Contribuția României”

15 January 2024
Scrie un eseu și câștigă o excursie la Bruxelles!

Uniunea Paneuropeana România lansează concursul de eseuri cu tema: “100 de ani de la fondarea Uniunii Internaționale Paneuropene – Contribuția României”

Tinerii creativi sunt invitați să participe prin a își trimite lucrarea până la data de 1 Martie 2023, la concursul de eseuri cu tema “100 de ani de la fondarea Uniunii Internaționale Paneuropene – Contribuția României” (eseul trebuie să aibă maxim 10 pagini).

Conferința “Paneuropean Roadmap for a RESILIENT EUROPE“

BUCUREȘTI,
20 May 2023
Conferința “Paneuropean Roadmap for a RESILIENT EUROPE” – 20 mai 2023, București, Palatul Parlamentului – este primul eveniment organizat de Uniunea Internațională Paneuropeană România, ocazie cu care are loc primul Comitet Paneuropean la București. Evenimentul oferă o platformă importantă pentru discuții și colaborare în vederea consolidării contribuției României la construirea unei Europe reziliente și unite.
Redirecționează 3,5% din Impozit către Asociația Paneuropa România prin completarea Formularului 230, care poate fi depus online, până pe data de 25 mai.
Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG, iar suma respectivă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului. Pentru a completa formularul online, accesează site-ul www.redirectioneaza.ro/paneuropa-romania.

Despre Uniunea Internațională Paneuropeană PanEuropa România

Domenii de dezbatere

În octombrie 2022, la Zagreb, România a fost validată ca membru oficial al Uniunii Internaționale Paneuropene (UIP), iar Alexandru Nazare a fost nominalizat și confirmat, încă de la acea dată, în funcția de președinte al UIP România, în recunoașterea rolului său activ și dedicat în promovarea ideilor paneuropene.

PanEuropa România susține valorile și principiile Uniunii Paneuropene Internaționale, promovând pacea, drepturile omului și integrarea europeană cu scopul de a contribui la dezvoltarea și validarea conceptului de societate civilă și de a facilita crearea unei comunități de oameni cu viziuni similare, într-o Europă unită, liberă și democratică.

La un secol de la înființare, Uniunea internațională Paneuropeană continuă să facă istorie și să contribuie semnificativ la consolidarea valorilor europene.

PanEuropa România are scopul de a  iniția un dialog constructiv la intersecția dintre lumea politică și instituțională, sfera economică, academică, culturală și diplomatică, pentru a stimula dezbaterea asupra problemelor europene contemporane, în domenii precum:
  • ▶ Suveranitate Europeană
  • ▶ Tehnologie
  • ▶ Energie
  • ▶ Drept European
  • ▶ Economie
  • ▶ Geopolitică
  • ▶ Politici Europene

Alăturați-vă PanEuropa România

Participați la discuțiile și evenimentele noastre și fiți la curent cu noutățile PanEuropa România.